Revinge: nu drar vi igång höstens program

10 augusti har vi höstsäsongspremiär på Revinge

Höstens preliminära program hittar du här. Håll dig informerad om vad som gäller på Revinge i god tid inför varje träningstillfälle genom att alltid besöka sidan innan du kommer ut. Vi gör ändringar löpande.

I korthet gäller följande:

  • Bara du som är medlem i FMCK Malmö, eller är speciellt inbjuden av den här gruppen, äger rätt att delta under våra träningstider på Revinge – du som betalt medlems- och träningsavgift kommer att få en medlemsdekal att klistra på hojen.
  • Du ska ha MC-körkort, registrerad och godkänd MC för att få träna på Revinge. Är du 16 eller yngre gäller andra regler som du hittar här.
  • Kontakta alltid träningsansvarig (i gul väst) när du kommer ut senare än till det obligatoriska förarmötet.

Läs nu också resten!

Styrelsen har genom enkel delegation tilldelat planering och drift av verksamheten på Revinge till den här gruppen. 25 juni träffades gruppen för att planera vår fortsatta verksamhet på Revinge. Mötet resulterade i följande reflektioner och beslut:

Erfarenheter från vårens genomförda aktivteter

Vi arrangerade regelbundet organiserade enkla träningar med lekfullt tävlingsmoment som avslutning. Syftet var att det skulle passa alla, och det gjorde det, inklusive ungdomar. Deltagandet var genomgående bra med positivt gensvar just för att det var enkelt och kul att vara med. Vi ser också en möjlighet att lättare få fler som engagerar sig som träningsansvarig med den goda uppslutning som vårens arrangerade träning haft. Ta gärna ett eget initiativ och meddela oss ditt intresse att ta ansvar för ett träningstillfälle!

Vi körde två klubbmästerskap med oväntat stort deltagandet. Dessvärre blev vi tvungna att flytta KM vid ett par tillfällen och lyckades med det skapa onödig förvirring. Vi behöver alltså se till att den här typen av arrangemang ligger fast och kan planeras in i era kalendrar och om ändringar måste till att vi har god framförhållning.

Det är uppenbart att vi behöver ett tidtagningssystem som kan användas inte bara vid tävling utan också vid all typ av träning.

Onsdagskörning blev en riktig hit. Många av oss ser det som en extra chans till körning med en tid mitt i veckan – det ska vi fortsätta med.

Vi tycker allmänt att det är bra med en sida på Revingeförare med namn och foto, men den behöver hållas mer aktuell – vem uppdaterar i framtiden?

Vem gör vad

De som planerar, organiserar och ansvarar för verksamheten på Revinge hittar du här. Det är medlemmar i den gruppen du ska ta kontakt med om du har synpunkter på vår verksamhet på Revinge eller om du vill bidra aktivt, tex vid ett träningstillfälle.

Utveckling av bana

Inför hösten kommer vi att göra en genomgripande förändring av hur vårt tilldelade område utnyttjas. Bland annat kommer knattarna att tilldelas ett nytt område direkt väster om nuvarande depåområde. Kartan här visar var nya knatteområdet är förlagt. Fördelen med det nya området är att knattarna får nya utmaningar mer anpassade till deras nivå. Vi ser det som ett säkrare område som gör det lättare för föräldrar att delta och övervaka. Knattarna kan dessutom, precis som alla andra grupper, boka och avlysa delar av MC1 för specifik träning. Peter W och Martin L kommer att se över nya möjligheter med bansträckning och arrangera banläggning tillsammans med intresserade knatteföräldrar – hör av dig till Peter och Martin.

Framtida träningsupplägg

Vi kommer att fortsätta träningar i huvudsak med samma upplägg som hittills under våren på lördagar och onsdagar, det är den överenskommelse vi nu har med P7. Lördagar 10-16 och onsdagar (alternativt andra vardagar) 14-19.

Vi behöver din hjälp att lösa ansvarsfrågan på vardagarna: träning mitt i veckan är en utmaning eftersom de flesta jobbar och kanske har svårt att komma från redan till start kl 14. Vi ser gärna att minst två stycken ansvarar eller ställer upp som kontaktperson för vardagsträningen. På så sätt kan två eller flera dela på ansvaret och tiden på Revinge du binder upp dig för.

Vi fortsätter pröva oss fram med tider och träningskoncept och utvärderar kontinuerligt.

Regler

De regler vi upprättat kommer vi att noggrannare sträva efter att efterleva. De gäller undantagslöst alla och alltid på de tider vi tilldelats och på de område vi bedriver träning på.

Alla som deltar i våra aktiviteter på Revinge måste vara aktiva medlemmar. Alla betalande medlemmar kommer att få en medlemsdekal som ska fästas på hojen som en identitet som aktiv medlem. Revinge, på våra tilldelade tider, är ingen öppen arena som man bara kan komma till och utnyttja som man vill. Jämför hur det fungerar på alla crossklubbar. Därför kommer vi framöver att vara noggrannare med att göra klart för alla som kommer till oss att ”här krävs medlemskap” och att det inte ens är OK att komma ut för ett enstaka körtillfälle utan att först betalt medlems- och träningsavgift.

Vi kommer också att hjälpa till med bullermätning för att du ska få en uppfattning om din ljuddämpning ligger rätt.

Klubbmästerskap – KM

Vi kommer att arrangera tre KM under hösten. Björn F och Martin L kommer att planera in dessa i kalendern, så vi återkommer med det.

Träningsläger

Vår ambition är att försöka få in ett spännande träningsläger någon gång i höst. Detta kommer inte att bli ett läger för en utvald grupp utan för dig som sugen medlem.

Så, dags att börja preppa dig och hojen inför starten 10 augusti – välkommen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.