2023: Långweekend i Harzbergen 24-28 augusti

Häng med på touring till Tyskland med andra trevliga FMCK:are. En resa där vi umgås under lättsamma former, kör hoj, besöker olika typer av besöksmål och får tid att umgås.

Harzbergen är ett populärt rekreationsområde i delstaten Sachsen-Anhalt med fascinerande bergsformationer och intressanta städer. Harzbergen är den nordligaste bergskedjan i Tyskland och ett paradis för motorcyklister med sina kurviga vägar, fantastiska vyer och pittoreska städer. Vägarna med hårnålskurvor upp för bergen och ner i dalarna för tankarna till vägarna i alperna eller Norges Trollstigen, men inom närmre räckhåll för en Skåning. I området finns flera av Unescos världsarv, dels ett naturreservat men också
och en historisk gruvindustri.

Vi reser med nattfärja från Trelleborg på torsdagskvällen för att vakna och börja resan på kontinenten på fredagsmorgonen. Vi bor två nätter i Braunlage ganska centralt i Harz. En natt tillbringar vi på hotell utmed vägen hemåt innan vi tar färjan från Rostock på måndagseftermiddagen för att anlända Trelleborgs hamn på måndagskvällen.

Resebeskrivning, pris, villkor, kontaktuppgifter och anmälan i PDF här.