Midsommar!!!

Midsommar igen!

 

”Vädret ser ut att bli ihållande soligt med blå himmel och enstaka moln. På morgonen ostlig vind 2-5 m/s och framåt kvällen istället västlig 5-8 m/s. Vi kan i Skåne räkna med temperaturer rund 20 strecket och eventuella mindre skurar runt 17-18 tiden som drar in från våra grannar i väst.”

Så vi kan nästan vara säkra på att det inte börjar snöa denna midsommar.

Prognosen ser nästan likadan ut både fredag och lördag.

Ser just nu ut som att väderlekstjänsterna ännu en gång hade fel gällande dagens väder för inte är det ihållande soligt utan just nu är det iaf ett tjockt molntäcke över marken. Men man ska vara glad för det lilla. Vädret stämde iaf under någon timme…

Så se nu till att fira sommarens höjdpunkt med råge och tänk på att absolut inte dricka och köra. Utan fira klart och kom istället nykter till HÖF på söndag och kör av er all midsommarmat från fredag/ lördag.

Glad Midsommar Alla

SM/USM i Skövde 12-13 augusti

Hejsan vänner!

Vad sägs om att besöka Skövde och enduro-SM/USM 12-13 augusti? Och du, varför inte testa ett SM i spåret, som motionär i breddklassen.

Vi i FMCK Malmö har, minst, två goda skäl att ta oss upp till Skövde:
  1. Franz, Hampus och Emil tävlar lördag respektive söndag. Om vi är där och lyfter fram dem med våra glada tillrop kanske de fortsätter göra stordåd och sätta vår fina förening än tydligare på kartan.
  2. Vi håller som bäst på att förbereda oss för att göra oss SM-tävlings-fähiga. Ett studiebesök i Skövde ger oss den bästa av möjligheter att se och lära.
Om vi drar upp ett gäng för att heja, lära och inte minst umgås och ha kul kan det bli en finfin kompensation för att vi själva inte står på startlinjen. Med de fina frontfigurer vi nu har som tävlar i SM/USM kanske det också kan väcka lust hos fler i föreningen att anmäla sig till större tävlingar – det finns fler än elitklasser i SM! Allt att vinna med andra ord, så passa på att anmäla dig i breddklassen.

En ny tävlingsorganisation håller på att ta form. Några av oss (redan engagerade i tävlingsorganisationen) har för avsikt att/ska försöka åka upp till Skövde för att (inte bara heja alltså) suga i oss av det vi behöver lära och förstå för att få till ett alldeles häpnadsväckande arrangemang på hemmaplan. Vore kul med ett större gäng: många ögon och öron kan få oss att mogna och växa upp så mycket snabbare. Och, som sagt, varför inte anmäla dig till bredd för att se och lära på parkettplats.

Rör det på sig och intresset finns kan vi överväga viss samordning…

Med vänlig hälsning
Mikael

Mc-åka

Precis som vi utlyste den 24 maj 2017 så blev det idag en samkvämskörning med inslag av både grusvägar och stigar. Under ledning av Johan och Pernilla körde vi en 15 milarunda som påbörjades vid föreningens lokal robothallen på Höf klockan 1000 och avslutades till viss del i depån på Revingehed och till viss del tillbaka vid robothallen. Vi rullade idag bland annat många sträckor på romeleåsen och besökte lagom till lunch den lilla stugan ”skramlan” för intagande av mat och hur mycket sol som helst.
Vi kunde inta ha bett om bättre väder än det som vi bjöds idag.

Samling vid robothallen innan körning
Samling vid robothallen innan körning
Småmek och justeringar innan körningen
Delvis avslutande samling i depån på Revingehed

Självklart ska vi köra såhär fler gånger. Nästa körning kommer självklart inte planeras till avslutande körtillfälle eller annan typ av större evenemang för föreningen. Utan nästa gång lägger vi det så att ännu fler sa kunna följa med.

Som avslutande ord vill vi tilldela alla som följde med idag ett tack för att ni ville vara med och köra men alldeles särskilt vill vi lämna ett tack till Johan som tog på sig det stora ansvaret att med tempo och trafiksäkerhet leda oss genom dagen.

Tack!

Spårfix

Hej alla!

Det är många medlemmar som har uttryckt att spåret på höf behöver fixas. dränering, spår, hopp, woopisar etc.
Styrelsen är väl medveten om problemen på spåret och informerar genom detta inlägg att spåret är avstängt under hela dagen idag då ett flertal reparationer kommer att utföras.

Spåret har fått översyn. Idag är spåret tre meter brett på nästan hela sträckningen, stora stenar är bortlyfta, djupa spår är igenfyllda och harvade, växtlighet längs med sträckningen är borttagen eller nerklippt och flera hopp är bättre byggda. Mycket av detta hade inte varit möjligt utan den hjälp vi fick av Bodeborngräv som under en hel arbetsdag lånade ut en grävmaskin till föreningen.

Johan i full fart med maskinen från Bodeborngräv

Vår förhoppning och ambition är att spåret ska hållas i bättre skick framöver än sista tiden Men för att kunna inbefria detta behöver vi kontinuerligt hjälp från er alla medlemmar både med både underhållet av spåret och förslag på förbättringar kring spåret.

Vi hoppas att arbetet vi lagt ner gör spåret rätta och att ni alla som brukar det finner det intressant och lärorikt att ta sig genom. Nu är det sommar och uppehållet på Revingehed är igång men suget efter körning finns säkert fortfarande hos er. Körspåret på Höf är öppet och perfekt att köra på under sommaruppehållet.

Välkomna!

Bildresultat för bodeborn gräv

Åter öppet!

Hej alla!

Från och med idag öppnar vi återigen upp robothallen och Husie övningsfält för föreningsverksamhet. Försvarsmaktens övning Våreld är över och för oss är vardagen åter.
Redan ikväll har vi första planerade öppningen av hallen och fältet, 1800-2100. Välkomna förbi för körning, kaffe eller bara föreningstrevligt! Och vill du inget av detta kan du självklart bara komma förbi för att vårda din egen motorcykel e prata enduro.

Välkommen!

Varför har det varit stängt?
Läs Här

Hemvärnets Dag

¡¡SE HIT!!
Är du intresserad själv eller känner någon som är intresserad av att vara en del i det militära försvaret?
Följ länken och läs mer kom sedan till Malmö frivilligförsvarscentrum klockan 11.00 den 3 juni 2017 och besök hemvärnets dag.

Hemvärnets dag 2017

Mc-åka

TOURING ⇐ tryck på länken för all info

Nu e det dags för FMCK Malmös första samkvämskörning.
Ni hörde rätt, vi ska köra motorcykel tillsammans genom Skåne!!!

När: 10:e juni

Var: Robothallen, Husie övningsfält

Vad; fulltankad och med glatt humör

Anmälan: till tobias.hansson@fmckmalmo.se eller via vår facebooksida
Senast den 7:e juni måste vi veta om du vill följa med!

GULDHJÄLMSTÄVLING 21 Maj

I samband med Sydenduron den 21 Maj på Revingehed, anordnar vi en Guldhjälmstävling. Alla knattar med Guldhjälmslicens Enduro är välkomna att ställa upp i tävlingen. Tag chansen och tävla på delar av samma bana som våra duktiga klubbförare Franz Löfquist och Hampus Smith kommer att köra på senare under dagen. Läs mer här

Stängt i hallen

Hej alla!
Under vecka 21 så kommer hallen att vara stängd p.g.a. annan verksamhet, detta gäller även om man skall hämta eller lämna något i hallen. Om detta behövs skall det lösas innan måndagen den 22/5 eller efter söndagen den 28/5.
Frågor hänvisas till: info@fmckmalmo.se
Hälsningar
Styrelsen