Ordonnans i försvarsmakten

Trippel

Mc-ordonnansen i Nationella skyddsstyrkorna och Hemvärnet.

MC-ordonnansen är en av förbandets specialister och skall kunna köra motorcykel, oavsett väglag och terräng i alla slags väder, utföra rekognosering, transportera till exempel läkemedel, vapen, verktyg, personal och naturligtvis meddelanden. Mc-ordonnansen skall dessutom kunna genomföra vägvisning, dirigera trafik samt vara behjälplig i stabsarbetet och inte minst vara delaktig i försvaret av förbandets grupperingsplats.

ANSÖK NU!    (Missa inte att ange Malmökåren som närmaste FMCK kår).

Som MC-ordonnans tilldelas du en egen motorcykel. Försvarsmakten äger motorcykeln men du sköter, servar och använder den till övning och insats.

Naturligtvis tilldelas du uniform och skydd. Du utbildas på vapen och ordonnansens tjänstevapen är Pistol 88

Kravet för att för utbildning till ordonnans är körkort för MC, minst A2, och fullgjord svensk militär utbildning av något slag. Det kan vara GU-F, GU-NY eller Värnplikt. Därefter utbildas du internt av FMCK. Din ålder är lägst 18 år men din bakgrund spelar ingen roll. Tvärt om; vi behöver alla!

Utbildningarna ger inte bara kamratskap, körglädje och god mat, utan också MC-kompetens som du har nytta av i civil trafik.

Alla vi som kör i FMCK Malmö samövar med Nationella skyddsstyrkorna och Hemvärnet minst en gång per år i en s.k. Krigsförbandsövning. Därutöver har vi övningar och utbildningar som är frivilliga. Det kan röra sig om pistolskjutning, enduroträning service av MC 258 eller fältsjukvård.

Låter det intressant? Kontakta:

Har du ingen militär utbildning?  Kontakta:
så hjälper de dig.

 

Läs mer: