Enduro & Revinge – nytt från och med 1 december

För att effektivisera vår förenings arbete inför vi från och med 1 januari en indelning i verksamhetsområden, se tidigare mejlutskick och nyhetskommuniké. För Enduro & Revinge inför vi med omedelbar verkan, och successivt efter hand, en serie nya rutiner och begränsningar. 

Vår förening har utvecklats i rask takt och vi har belönats med stor medlemstillströmning. Med tillväxten följer ett pris: vårt område klarar inte den belastning vi haft under en längre tid och som vi ser tillta alltmer. Som medlem och förare behöver vi alla se över hur vi bidrar för att säkra vårt tillträde till fältet och att det nyttjanderättsavtal vi verkar under kan förnyas med markägaren Fortifikationsverket och dess huvudsakliga nyttjare P7.

Vi ser att kravbilden på vår typ av verksamhet generellt stramas upp på flera områden omkring oss, tillgängligheten till befintliga banor begränsas eller till och med stryps och vi som förening måste vidta de åtgärder som krävs för att detta inte skall hända även oss och våra medlemmar.

Från och med 1 december gäller följande:

  • Stopp för nya träningslicenser 1). Inga nya ansökningar om träningslicens på Revinge kommer att beviljas. Medlemskap kan fortfarande tecknas och har du redan en aktiv träningslicens för Revinge är det möjligt att förnya den inför kommande medlemsperiod.
  • Stopp för generell gästträning. Gästträning kan undantagsvis komma att erbjudas vid speciella omständigheter. Dock enbart efter individuell prövning under förutsättning att vi kontaktas i god tid före träningstillfället.

Ny arbetsordning

Under 2020 kommer vi successivt införa nya rutiner. För att behålla träningslicensen på Revinge och för att du ska kunna förnya licensen framtida medlemsår kommer vi kräva att du deltar aktivt på minst 10 arbetsdagar 2) på Revinge under träningsåret. Ditt bidrag kan också vara att du aktivt agerar i rollen som träningsvärd eller att du jobbar och bidrar med andra betydande uppgifter.

Den beskrivna övergången är ingen helt smärtfri process

För att vi ska kunna fortsätta köra enduro på Revinge – överhuvudtaget – krävs nu att vi alla visar den respekt för åtgärderna som krävs för föreningens välmående. Och inte minst, att du som medlem aktivt hjälper oss med att lösa de uppgifter som för närvarande belastar enbart några få.

Möt oss gärna på fältet och dela med dig av dina idéer och synpunkter. Vi välkomnar dig också att kontakta oss på mejladressen: styrelsen@fmckmalmo.se.

Styrelsen
FMCK Malmö


1) Med träningslicens avses den träningsavgift, tillsammans med medlemsavgiften, du betalar årsvis till FMCK Malmö för att att få träna på Revinge.  Vårt medlemskap och träningslicens ska kompletteras med en Svemolicens – i valfri cross- eller enduroklubb – som du löser på Svemo TA.

2) Arbetsdagarna infaller som regel i samband med lördagsträningen och omfattar  ca 2 timmars gemensamma arbetsinsatser under förmiddagen. Därefter är banområdet öppet för träning för de som deltagit under arbetspasset.