Mycket bättre än så här blir det inte

Hur ska vi göra med det här gänget – ser det ut som om Martin Lind undrar.Martin L träningsläger 23aug2015När dagen närmar sig slutet får jag känslan att han nog tycker vi är ett rätt schysst gäng som gjorde rätt bra ifrån sig.

Vi ordnade det här träningslägret och bjöd in de som hjälpte till att fixa Sydenduron i maj. Tack alla som ställde upp, även ni som inte fick möjlighet att frigöra tid denna vackra söndag. Förra lägret som vi arrangerade för de medlemmar som tar av sin tid för att driva våra tävlingsarrangemang ledde till en diskussion i fb som jag kommenterade med en förklaring till bakgrunden varför vi belönar medlemmar. Se sist i detta inlägg.

Vi är ett fint gäng. Det märks att vi kan ha kul tillsammans och visa varandra den respekt alla förtjänar. Endurons själ uttrycktes så tydligt idag, inte minst genom närvaron av flera av våra ungdomar.

Martin och Charlie hade lagt ett superfint gräsprov på fältet i anslutning till Keva motor. Innan vi började gasa loss på fältet gick Martin  och Charlie genom grunderna hur man ”stämmer motorcykelns toner” för att vi sedan med vår egen förmåga ska få tonerna att ljuda i en anständig ”melodi”.  Martin Lind har en så skön framtoning. Med sitt lugn, sin gedigna erfarenhet och sin pedagogiska förmåga blir budskapen tydliga och  inspirerande. Det märks också så väl att han tycker det är roligt att hjälpa oss hitta modet och viljan att pröva oss fram till det som tar oss ett steg till i vår utveckling.

Som jag ser det kan man instruera och träna samma saker på olika sätt. Martins väl avvägda och anpassade övningar och på det sätt han vägleder oss genom dagen ger inte bara färdigheter vi tar med oss utan också bra och inspirerande enkla övningar vi själva kan omsätta på våra regelbundna träningar på Revinge.

Jag tror dagen gjorde oss både modigare, rikare och kanske tom lite bättre.

Tack Martin och Charlie.

 


Varför belönar vi medlemmar

”… Styrelsen har, sedan mer än ett år tillbaka, diskuterat hur vi bygger bra förutsättningar för den verksamhet vi bedriver i en förening där samspelet grön och civil verksamhet bäst utvecklas. Förutsättningarna för det vi gör på Revinge har radikalt förändrats i jämförelse med en den ”frihet” som rådde ett antal år tillbaka. Idag är vi bundna av ett strikt avtal som bär med sig en stor kostnad till FortV för markhyra och till Lunds kommun för miljötillstånd. Vi var på väg att helt förlora vår möjlighet att köra enduro på Revinge, ja, så är det!. Vi beslutade att inte låta Revinge gå oss ur händerna och har fått kämpa extremt hårt för att komma till var vi är idag, ett avtalat antal körtillfällen på ett markområde som förvisso inte är lika stort som förr men stort nog för att vi ska kunna fungera både för sporten och som förening. Försvarets utmaningar har också delvis förskjutit förutsättningarna för rekrytering och utbildning av ordonnanser. Den verksamheten har föreningen lagt ned enormt mycket arbete på för att ta den dit den är idag med en framgång som resulterat i en uppmuntrande tillströmning av blivande ordonnanser. Sedan är det också så att den rätt vi avtalat till oss för Revingeverksamheten har vi enbart av det skälet att vi bedriver rekrytering och utbildning av ordonnanser. För att summera: samspelet grön och civil MC-verksamhet är grunden för att vi alls existerar på Revinge och mycket slit ligger bakom den skörd vi bärgat. Så, låt mig återvända till början och andra meningen. Inget sker av sig självt. Vi behöver bevaka och driva vår Revingeverksamhet med helt andra krav på oss och under helt andra förutsättningar än tidigare. Att ordna en tävling tex för med sig en stor avgift på åtskilliga tusenlappar som vi inte behövt bekymra oss om tidigare. För att allt ska fungera måste vi kunna lita till att medlemmar hjälper till, och inte bara med tävlingsarrangemang. Styrelsen diskuterade och utarbetade (då) idéer för hur förutsättningarna skulle behöva se ut för att engagemanget hos medlemmar ska infinna sig. Vi tycker alla om att få uppmuntran och en klapp på axeln (annars skulle vi inte haft vare sig prispall eller resultatlista). Vi, styrelsen, har alltså bestämt att uppmuntra medlemmar som ställer upp, lägger ner tid, offrar tid från vänner och familj, och kanske tom tar tid från jobbet för att ”göra det möjligt”. Vi prövar det och kommer att fortsätta pröva belöningsmodeller som är både rimliga och direkt gagnar den verksamhet vi bedriver. Alla är välkomna att hjälpa till. Kan man inte det av olika skäl är man ingen sämre medlem eller ska behöva känna att andra ifrågasätter det. Men ställer du upp och hjälper till finns alltså allt från ett upskattande ord till kanske en fri entré till ett träningsläger.” 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.