Kårstämma 9 februari 2014

Så är årets kårstämma avslutad, på en februaridag som identifierade sig som någonstans mellan vinter och vår. Jag vet inte om det var förvirringen i gränslandet mellan vad som lockar och vad som hindrar var det som fick den stora medlemskåren att tveka att hasa med sig sin MC ut till Robothallen och pröva slingan eller leka lite på körgården. Så hade vi tänkt det iallafall: lite lek och samvaro före lunch och korvgrillning innan mötet.

Nåväl, någonstans runt 10% av medlemskåren tog sig ut till den rätt bra iordningställda Robothallen och den inredda lektionssalen för årsmöte. Nu har vi bra lokaler och bör kunna fullfölja delar av våra planer som inväntat rätt förutsättningar. Mycket av det förändringsarbete vi arbetat för att utforma har införts under året och vår ambition kan under den tid som nu ligger framför oss fokusera på att inte bara ge medlemmar förutsättningar, utan nu också börja ge mer tillbaka.

Vår nya styrelse har en både spännande och delvis svår uppgift framför sig. Det spännande ligger i att vi nu har rimligt bra förutsättningar för att fortsätta utveckla vår verksamhet. Det svåra ligger i att hitta den rätta formen för en integrerad ungdomsverksamhet, ökad rekrytering av ordonnanser och säkra en ny avtalsperiod för våra träningsområden. Som vi sagt så många gånger gör vi detta gemensamt och behöver alla medlemmars stöd, och ingen kan luta sig lugnt tillbaka och förvänta sig ”att någon annan fixar det”.

Vi fick den stora glädjen att premiera Hampus Smith för sin seger i vårt klubbmästerskaps ungdomsklass. Hampus är ett föredöme för oss alla: hans glädje i det han gör, hans attityd och hans outtröttliga slit. Det är en sann glädje att se hur han svischar förbi alltfler av oss vuxna. Hoppas nu bara andra ungdomar ser egna möjligheter för sin egen utveckling i vår breda verksamhet.

Den styrelse som nu kavlar upp ärmarna har fått tre ny medlemmar. Johan Sandström tillträder som suppleant och sekreterare, Martin Lindkvist är vår nya kassör och tar successivt över uppdraget efter Anders Hansson och Lars Nagy går in i en roll som ledamot. De efterträder Jonas Engdahl, Boris Magnusson och Henrik Holmquist som valt att träda tillbaka. Vi, som kollegor i styrelsen, vill tacka de avgående styrelserepresentanterna för de insatser de gjort under två år för att ta oss från ett förvirrat till ett ordnat kaos.

Handlingar och rapportering från mötet hittar du här.

 

Det finns mycket kvar att bita i – det ska bli kul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.