Kjell Larsson

Styrelsen har under veckan nåtts av det sorgliga beskedet att Kjell Larsson gått bort. Han somnade stillsamt in i sitt hem den 20 januari.

FMCK startade sin Malmösektion 1958 och Kjell blev tidigt engagerad, först som revisor 1960, och året därefter inleddes 28 år av styrelsearbete varav 20 år i rollen som ordförande/kårchef samt 10 år i styrelsen för FMCK-Riksförbund.  Kjell har varit drivande inom FMCK och har bland annat tilldelats FMCKs Kungliga förtjänstmedalj i Guld samt blivit utsedd till hedersledamot i FMCKs riksstyrelse efter sina goda insatser.

Kjell menade att det var av ”stor vikt att kåraktiviteterna bedrevs med kraft och energi”. Han var en verklig föreningsmänniska som också var beredd att lägga ner allt det ideella arbete som dessa ledord krävde. FMCK Malmö utvecklades trots några motgångar till en stor förening med en omfattande verksamhet och den blev ett begrepp i MC och trafiksäkerhetssammanhang. Kjell Larssons insatser har varit avgörande för den utvecklingen och för det goda namnet vi har i dag.

En FMCK kår som har skapat roliga stunder och goda minnen för många barn ungdomar och vuxna genom tiderna.

Trots att Kjell på senare år inte varit aktiv i föreningen så har han alltid haft ett litet vakande öga på oss. Han hälsade ibland på vid våra aktiviteter och försäkrade sig om att vi skötte oss och passade på att bjuda på lite ur sitt rika förråd med ”rövarhistorier” från åren i föreningen.

Det är så vi kommer att minnas Kjell, genom alla de goda minnen han har skapat för andra.