Från styrelsens möte 3 oktober 2012

Styrelsemötet på Nygård idag fokuserade på att utforma grunder för den handlingsplan vi avser presentera när vi träffar P7 17 oktober.

Vår utgångspunkt är naturligtvis den Verksamhetsplan för 2012 årsmötet antog tidigare i år. Sedan dess har styrelsen arbetat för att lösa vardagliga praktiska frågor, sökt former för fortsatt utveckling, och inte minst identifierat hur vi bäst bemannar oss för att möta medlemmars behov och skapa en bättre plats för FMCK Malmö. Lite flummigt? Kanske det, men väldigt jordnära.

Vi har konstaterat att vi behöver beskriva vår verksamhet och vad vi vill uppnå på ett annorlunda sätt än hur det beskrevs i Verksamhetsplanen 2012. Styrelsen driver nu den diskussionen mer aktivt och vi kommer att ha ett extra arbetsmöte nästa torsdag för att slutföra vår handlingsplan för resten av 2012 och in i 2013. Detta blir vårt instrument vi tar med oss till mötet med P7 17 oktober.

Vi började året med en styrelsesammansättning som hade till uppgift att ”rulla igång”. Vi har gått genom olika faser där, för att vara uppriktig, engagemanget ibland sviktat och vi kanske inte alltid prioriterat rätt. Det är bra att vara självkritisk – jag tycker samtidigt att vi många gånger gjort ett riktigt bra jobb och har anledning att vara stolta för en hel del. Nu har vi kommit till en plats där vi hittat rätt former för att driva vårt arbete på ett bättre sätt och ta uppgifter i rätt ordning. Så här ser sammansättningen ut idag.

Ungdomsverksamheten är central. Dagens möte tog ytterligare ett steg för att stärka U-grenen på vårt verksamhetsträd. Rasmus Person är nu invald som ordinarie styrelsemedlem och kommer fra tillsammans med Tobias Hansson att hjälpa styrelsen att förstå och driva ungdomsfrågor. Här ska vi bli bättre.

Utöver ett stort antal små och stora frågor jobbar vi nu mest med att förbereda oss inför mötet med P7 som bla kommer att handla om flytt till Robothallen, verksamheten på Nygård och Revinge, rekryteringsarbetet, och annat som vi och P7 vill få ordning på och bättre förutsättningar för.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.