Grundförmåga MC

Är du sugen på att bli Motorcykelordonnans eller trafiksoldat på mc? Då är ett av de första stegen att genomföra en utbildningshelg lokalt som heter Grundförmåga MC.

I gången helg har tio personer med bravur genomfört denna utbildning, alla med målet att få en motorcykelbefattning i Hemvärnet. Under dagarna har deltagarna blivit matade med information från instruktionsboken, om allt från mått och volymuppgifter till åtgärder före, under och efter körning. De har fått köra många timmar på  olika underlag för att känna på MC 258 (sid 11 och framåt) och inte minst har alla också fått grundläggande information om allt kring den verksamhet som innefattas i motorcykelkörning, civilt som militärt.

Med ett starkt instruktörsgäng, många samlade kunskaper och erfarenheter och lättlärda elever har helgen snurrat på utan problem.
I och med att tio personer nu genomfört Grundförmåga MC och är planerade att inom kort gå Grundkurs MC börjar FMCK Malmö visa var skåpet ska stå även i denna verksamhet. I frågan om att leverera utbildade mc-piloter till befattningar i Försvarsmakten/ Hemvärnet kan man inte säga annat än att vi gör bra ifrån oss och hela tiden ökar våra förmågor.

Är du intresserad av bilder från utbildningen kan du se några av dem här nedan                                            ↓

 

instruktörsmöte innan start
Uttag mc, tilldelning och inventering
Grundläggande mekanik
Ett helt vanligt lördagsoväder, regn, blåst och kallt.
Uppställning innan körning
kolonnkörning
kolonnkörning
Klartecken från kön innan danska modellen påbörjas
Tätkarl väntar klartecken
Utvärdering av gruskörning
Utvärdering Gruskörning
Instruktion för nästa etapp
Sista etappen mot Revinge
Vägvisning ingick också i körningen

2 svar på ”Grundförmåga MC”

  1. Hej,
   Tack själv hoppas att kursen gett dig vad den var tänkt.
   Nu ligger några av bilderna uppe i flödet.

   Rasmus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.