Ungdomsutbildning på Nygård

Idag checkade sex ungdomar in på Nygård för MC-utbildning och sambandsövning. Dagens ungdomsträff som arrangerades av våra ungdomsledare Tobias Hansson och Rasmus Persson är en del i vår ungdomsverksamhet med syfte att engagera och intressera ungdomar för ordonnansutbildning, alternativt inriktning mot annan roll i totalförsvaret. Tobias och Rasmus sitter också i FMCK Malmös styrelse.

Inte bara att kicka

En betydande del i ungdomsverksamheten är att lära ungdomar att hantera och vårda MC. Tomas Persson, en av våra två MC-instruktörer, ägnade förmiddagen åt grundläggande MC- och körteknik. Det är väl bara att starta och gasa. Nja, det kanske låter enkelt men att kicka igång en MC258 kräver en procedur som inte är helt självklar. Detta gick finfint och strax var det dags för ordnad kolonn upp till Robothallens körplan för att nöta in grundläggande teknik, tex som att framföra MC så sakta som möjligt på en arrangerad bana.

Jag kan lätt konstatera att vi har riktigt bra ungdomar, både på ledarsidan och i utbildning.

Efter lunch gnuggades radio- och kommunikationsteknik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.