Kårstämman 2021

Kårstämman 2021 avslutad, ett nytt medlemsår tar sin början

Kårstämman genomfördes digitalt 15 februari. En ny styrelse tillsattes där Christers Holmquist, som tragiskt lämnade oss under medlemsåret, ersattes med Mikael Larson och Anders Jansson ställde sin plats till förfogande för Johan Andersson. I samband med den nya styrelsens första möte 1 mars informerade kårchef Rasmus Persson att han väljer att lämna sitt uppdrag av personliga skäl. I samråd med revisorerna beslutades att Tobias Hansson tillträder som kårchef, Anders Larsson som vice kårchef och Mats Palm som ledamot. Den nya styrelseordningen gäller från 1 mars.

Vi närmar oss ett nytt medlemsår. Vi stärker ytterligare våra ambitioner som en viktig spelare i idrottens Skåne och en ännu mer aktiv resurs i Försvarsmakten.

Den nyligen avslutade kårstämman formaliserar den grupp som ska driva vårt viktiga arbete vidare. Arbetet ska förstås ske i nära samverkan med dig som medlem i FMCK Malmö och med det både vädjar vi och uppmuntrar dig att engagera dig och visa deltagande i vår drift och vårt gemensamma utvecklingsarbete.

Under det gångna medlemsåret drabbades vi hårt av en tung förlust. Christer Holmquist gick oväntat och plötsligt bort. Hans kompetens och mångåriga erfarenhet som tung ekonom på Tetra Pak har väglett oss på ett ovärderligt sätt. Vi saknar dig Christer, inte bara för ditt ekonomiska sinnelag utan också som en mycket god vän. 

Anders Jansson tillträdde som suppleant för ca ett år sedan. Anders fick inte det utrymme för föreningsarbetet både han och vi förväntade oss och Anders har valt inte ställa sig till förfogande för fortsatt styrelsearbete.

Vi tackar Christer Holmquist och Anders Jansson för det engagemang ni visat och det ni tillfört vår framgångsrika förening.

Efter årsmötet 15 februari går vi nu vidare med en justerad styrelsesammansättning: omval av befintliga styrelseledamöter och nyval på Christers och Anders J:s vakanser. Mikael Larson tillträder som ledamot med tidigare flerårig erfarenhet i vårt styrelsearbete. Johan Andersson stärker upp styrelsen med nya kompetenser och erfarenheter i en roll som suppleant. Med Mikaels och Johans inval upprätthåller vi den numerära balans mellan den civila enduroverksamheten och den gröna ordonnansverksamheten vi satte på plats under mottot en förening 2012. 

Du möter oss i Robothallen eller på Revinge för att dela synpunkter eller för att låta oss förtydliga våra respektive uppdrag och dess innehåll.

I samband med den nya styrelsens första möte 1 mars informerade vår kårchef Rasmus Persson att han väljer att lämna sitt uppdrag av personliga skäl. Rasmus är en ung kraft som gett FMCK Malmö en profil på den gröna sidan, och stärkt föreningen i sin helhet. Rasmus engagerade sig i styrelsearbetet 2013 och tog ett väl motiverat kliv in på kårchefsposten 2018 där han sedan dess fram till 1 mars lett föreningens arbete. Rasmus lämnar däremot inte FMCK Malmö. Vi tackar Rasmus för hans insatser och det han tillfört föreningen samtidigt som vi ser fram mot att välkomna Rasmus tillbaka i styrelsearbetet igen, när tiden är mogen.

Med anledning av Rasmus avgång lämnar Tobias Hansson sin roll som vice kårchef och tar uppdraget som kårchef efter Rasmus. Anders Larsson går in i rollen som vice kårchef. Mats Palm stärker styrelsen som ledamot och lämnar därmed sin suppleantroll vakant. Den nya styrelseordningen har utarbetats i samråd med våra revisorer och gäller från 1 mars till nästa årsmöte 2022.

 

Vi tackar alla medlemmar som bidragit till att göra vår förening till den betydande kraft och resurs vi stolt kan visa att vi är idag.

Styrelsen 

Protokoll från årsmötet/kårstämman: klicka här.
Protokoll från styrelsemöten publiceras löpande på vår sajt här.