Tävlingsrapporter

 
22 augusti 2021

USM deltävling 3 Värnamo 2021

Rapport av Martin Djignagård

SMK Värnamo bjöd in till deltävling 3 till Stomsjöbanan. Tävlingen bestod av 3 st specialprov, väldigt fina sådana. SP1 var ganska teknisk med stenar och rötter. SP2 var crossbana varvat med endurospår. SP3 var ett nydraget prov genom gräs, buskage och grushögar. Mellan dessa prov fanns transportsträckor på mestadels grusväg som svalkade skönt.

USM 1

Wilmer Bergvall #180 hade en jämn fight med Melvin Qvist från Solshesters MCK. Tyvärr bröt Melvin efter 6 prov, men Wilmer hittade bättre flyt efter varje varv kunde till sist sluta på en fin 33:e plats.

USM 2

Hampus Nilhoft Meglic #291 gick omkull på crossbanan på SP2 och hade svårt att hitta tillbaka gnistan, men kämpade på bra resten av tävlingen och slutade på en 33:e plats.

Lukas Djignagård #229 öppnade stabilt på första varvet, men tappade kontrollen över framhjulet på en sten på SP6 och körde in i ett träd. Slog i ryggen och tappade ungefär en minut, men bet ihop och fortsatte. Kom i mål på en 30:e plats.

USM 3

Emil Carell #368 hade en bra känsla inför starten, men kände ganska snart att inget stämde. Underarmarna krampade och hittade inte farten. Framhjulet stack i sidled på en lång raka på SP5 och han slog i backen väldigt hårt. Han fortsatte två sträckor till, men valde att bryta då smärtan blev värre. Blir till att vila sig i form till nästa tävling.

Fredrik Bengtsson #320 “värmde” upp med Battle of Veklings i Örebro på lördagen. Efter en mindre bra start där, jobbade han sig upp till en 27:e plats. Starkt! Efter målgång körde han raka vägen till Värnamo för att hinna med att att reka åtminstone ett av de tre proven.

Efter ett försiktigt förstavarv, klättrade Fredrik upp bland placeringarna och slutade på en 7:e plats trots vurpan på SP11.

Wilmer Johannesson #353 kämpade hela dagen med att hitta den rätta känslan på hojen. Några prov gick hyffsat bra, men några gick mindre bra och la till kostsamma minuter på totaltiden. Han tar med erfarenheterna från tävlingen och jobbar på att komma tillbaka starkare till nästa.

USM D2

Izabel Berentei #430 hade svårt att hitta flytet på första varvet och gjorde flera missar som resulterade i att hon hamnade några minuter efter resten av gänget. Efter andra varvet blev missarna färre och hon kunde köra mer aggressivt. Smärtan från tidigare ryggproblem till trots, så krympte avståndet upp till 5:e plats sträcka för sträcka. När Izabel gick i mål hade hon endast 5 sek upp till 5:e plats, men slutar trots allt nöjd med en 6:e plats. Väl kämpat!

Nu blir det att ladda inför nästa deltävling som går av stapeln i Finspång.

Ni hittar information om resultat, livesändningar mm på www.endurosm.se

7-8 augusti 2021
Gripendygnet 2021

Racerapport: Mattias Ek
Kan vara en bild av träd och naturHade varit skoj om vi kunde bli lite fler motionärer som åkte runt på tävlingar tillsammans.
Jag körde gripendygnet i helgen i dakarklass.
Prologen dagen innan var dammig och torr sedan började det regna 1h innan start och vräkte ner i 13h. Banan blev såphal inledningsvis bara på fälten men sedan även i skogen.
Första varvet tog 38min och det sista jag körde runt midnatt tog närmare 1,5h och helt andra förhållande på banan. Hojen kokte 2ggr så jag slutade köra då för jag ville inte haverera motorn.
16plats av 35 blev det iallafall
Erfarenheter efter ett sånt långt lopp är:
1. fler rolloff brillor. Extra par med ut i spåret
2. Vattenkanna, tryckspruta, borste och hink i depån
3. Fler bromsbelägg
Hoppas vi kan bli ett gäng som åker upp tillsammans nästa år både lag och dakar kanske. Vi får hoppas på uppehåll då också 🙂
Nästa lopp blir väl Ränneslätt om det blir av
För er som vill skulle vi kanske kunna samlas under gemensam depå där ?!
Stort tack till min fru Chatarina för all hjälp i depån och till Mikael Larson och Ida silow för lån av extra hjul.

Vi ses i spåret !

31 juli–1 augusti 2021

SM Söderhamn

Emil Carell

Tävlingen bestod av tre väldigt sandiga prov med djupa stalp. Mellan proven kördes tuffa transporter med mycket sten.
I lördags kämpade jag på så bra jag kunde i dammet. Körningen fungerade väldigt bra och slutade därmed på en 6:e plats i klassen och 36:a totalt.
I söndags var kroppen ganska sliten efter lördagen. Tryckte på så gott jag kunde men hade det tufft i de extrema stalpen. Slutade 8:a i klassen och 37:a totalt.

Nöjd med helgen men måste träna mer på djup sand.