Vårsäsongen drar igång

Äntligen får vi kränga på spikdäcken. Lagom till 2016-premiären imorgon lördag 9 januari.

snökäppNär du kommer ut imorgon är banan vänd i förhållande till hur den gick i december. D v s vi kör varvet motsols. I samband med att vi roterade pilarna har vi passat på att göra en del justeringar. På flera ställen, åtminstone några, är banan omlagd i ett uträtat spår som förhoppningsvis ger bättre ”flyt” och dessutom gör att banan håller bättre.

Det är viktigt att du håller järnkoll på var pilarna sitter och hur de pekar så att du inte av ren slentrian (som vi alla ibland drabbas av) väljer spår där du tror att det ska ligga. Speciellt nu när allt är vitt så vi inte får spår överallt. Och så slipper vi sätta upp en massa band.

Ta det lugnt tills du är helt säker på hur banan går – vi har säkert inte gjort allt perfekt.

BANMARKERING

  • Svängpil, horisontellt höger eller vänster: du svänger innan pilen, du ska/får inte runda pilen. Pilarna sitter högt för att kossorna inte ska klia sönder dem, så lyft blicken.
  • Rakt-fram-pil: en ensam pil rakt fram kan du passera på ena eller andra sidan.
  • Dubbelpil/port, pekar rakt upp, en på vardera sida om spåret: du ska/måste köra mellan pilarna, genom porten.
  • Rundningsmärke: vi har valt orange snökäppar som rundningsmärke där det inte redan finns ett naturligt. Blå snökäpp (om du ser någon) står som yttre gräns i svängen. Står ett treben i svängen ska/måste du runda det.

Våra träningstider som det ser ut just nu ser du här. Ser våren tunn ut? Lugn, vi uppdaterar så snart P7:s övningsplanering är klar i vecka 4.

Då så, då ses vi imorgon till förarmötet kl 09:45

 

2 svar på ”Vårsäsongen drar igång”

    1. Inget organiserat annat än regelbundna meckarkvällar i Robothallen och organiserade träningstillfällen. Bra förslag. Något du kan vara sugen att dra i? Hör av dig direkt till någon av oss i styrelsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.