Klubbevenemang

 

Lördag 15 juni 2024 – tempo och teknik, lagstafett

Tremannalag, 7 varv per förare, gräsprov, teknikavsnitt i form av slalom plus balans på gymnastiksalsbänk.

Bana

Växling

Resultat

 

 

Lördag 10 juni 2023 – långdistanslopp, 4-timmars typ 2

5 juni: Evenemanget inställt p g a hög risk för kraftig dammbildning med hög olycksrisk.

Resultat

Resultat (PDF)

Eddie & Alex bjuder in till träningsevent, varvlopp typ 2

Välkomna till Revingehed den 10 juni för långdistansträning. Bilda ett lag med en vän eller två, du kan även utmana dig själv med att köra hoj i 4 tim!

Anmäl ditt intresse för tidsträningen i formuläret nedan: skriv ditt namn eller lagnamn och transpondernummer (kör ni lag räcker det med en transponder som fungerar som stafettpinne).

Vi drar igång dagens träningsevent 10:00 med en gemensam start och flaggar av 14:00. Detaljer om dagens upplägg tas vid förarmöte 09:15.

”Pris” till vinnarna i form av skryträttigheter inför vännerna och övriga, och så erbjuds oändliga möjligheter till bortförklaringar.

Välkomna hälsar
Eddie & Alex

<anmälningsformulär>

Lördag 10 december 2022 – Kåsa typ 1

Resultat

Resultat (PDF))

En smak av Kåsa – äntligen!

På lördag 10 december avser vi arrangera ett enkelt kåsalikt evenmang typ 1 med en delsträcka på svartahålssidan och en på södra delen av banområdet, ett par varv i dagsljus och ett par i mörker. Ett utmärkt tillfälle för dig att känna på mörkerkörningens stora charm. 

Vi räknar med att starta med dagsetappen kl 11. Efter lunchpaus, skönt häng i depån eller lite extraträning drar vi igång kvällsetappen kl 16. Vi finslipar på detaljer och anpassar evenmanget efter väder och antalet som kommer att delta. Allt för att det ska vara enkelt men samtidigt inbjudande, kul och kanske en aning utmanande.

Glöm inte föranmälan, om och hur du avser delta.

Ladda din transponder och kolla hjälmljuset. Har du ingen transponder tar vi din tid manuellt. Är du inte ljuskittad har du nu nästan en vecka på dig att låna ihop något användbart (det finns flera som säkert nappar och lånar ut om du ställer frågan på t ex Facebook). 

Välkomna
Alexander & Eddie

 

Lördag 15 oktober 2022 – Typ 1

Resultat från dagens träning

Orangemarkerade celler pekar på orimliga tider för SS. Felen kan bero på tekniken: att transponder eller manuell tidtagning inte registrerat korrekt, eller att kanske något hänt i spåret. Däför är inte resultaten placeringsordnande.

Studera dina SS-tider och gör de jämförelser som bäst stimulerar ditt träningsresultat.

Tack för att du accepterar enkelheten i våra träningsupplägg, och med att det ibland kan sladda i den glatta leran.

Resultat (pdf)

Vi kör ett enkelt träningsupplägg där du ges möjlighet att testa den traditionella typ 1-formen på tävlingsenduro.

  • Träningen består av tre specialsträckor i tre olika variationer på den norra slingan.
  • Sträckorna körs efter varandra i turordning.
  • Transponder alternativt manuell tidtagning. Har du tillgång till transponder, ladda och ta med den. Saknar du transponder är det inget hinder, vi tar tiden manuellt.

Snälla, kom lite tidigare denna dag så att alla är anmälda och redo att sätta igång klockan 10:00.

Vi avslutar träningsarrangemanget med att vi bjuder på något grillat

Föranmälan till träningen görs som vanligt på vår sajt här och sedan tar vi resten på lördag morgon efter det obligatoriska förarmötet 09:45.

Välkomna!

Alexander Olsson & Eddie Ohlsson

 

Lördag 4 juni 2022 – 4-timmars

Resultat (pdf)

På vår näst sista körning ute på fältet innan sommaruppehållet tycker vi att det är ett lämpligt tillfälle att sätta krafterna på prov. Nämligen ett 4-timmars varvlopp (typ 2) indelat i två klasser, mixlag och dakar.

  • Körtid 4 timmar + påbörjat varv.
  • Masstart kommer att tillämpas med tysta motorer.
  • Växling sker på anvisad depåslinga med avstängd motor.
  • Klassindelning
    • Lagtävling: Lagen består av 2-3 förare, 1 transponder/lag som utgör stafettpinne, vid byte av mc skiftas transponder från mc 1 till mc 2 etc.
    • Dakar: Kör ensam.
    • Varvtid? ptjaa, 30minuter? 🙂.

Då många av oss har transpondrar hoppas vi att det kan lånas transpondrar till lag och/eller dakarförare som inte har egen transpondrar. Klubben har 3 st till utlåning (först till kvarn). Förarinfo och anmälan hålls vid ladan strax efter det obligatoriska förarmötet, lika löst och ledigt som alltid. 

Till detta kommer det behövas en del hjälp före, under och efter. Vi kommer korta av båda slingorna så att eventdeltagare kör avkortad slinga där BLÅ pil indikerar riktning för eventdeltagare och orange för tränade. Norra & södra kortas av för att bilda en slinga på ca 30 minuter.

Hör mer än gärna av er till Alex Olsson eller Eddie Ohlsson.

 

Söndag 27 mars 2022 – typ 1

Resultat (pdf)


Då kör vi igen! typ 1-upplägg

Vi kör ett enkelt träningsupplägg där du ges en möjlighet att testa
den traditionella typ 1-formen på tävlingsenduro. Träningen består av
två specialsträckor. Det är alltså de 2 st befintliga sträckorna, den på norra och den på södra området, vi använder oss av. Sträckorna körs efter varandra i turordning alltså: Norra (ss1)-Södra (ss2)-Norra (ss1)-Södra (ss2). Ca 1,5h körtid.

Transponder alternativt manuell tidtagning. Har du tillgång till
transponder, ladda och ta med den. Saknar du transponder är det inget
hinder, vi tar tiden manuellt.

Vi tar upp anmälningar på plats och startar kort efter förarmötet.

Föranmälan till träningen görs som vanligt på vår sajt här och sedan tar
vi allt på söndag morgon efter det obligatoriska förarmötet.

 

Välkomna!
Alexander Olsson & Eddie Ohlsson

 

11 december 2021 – Kåsa, typ 1

Vä: En kåsa utan eld = ingen kåsa. Hö: Ensam mot surhålen på SS1. Foto: Michael Brändström

Resultat (pdf)


Lördag 11 december är vår näst sista träningsdag för 2021 och således tycker vi att det är dags att göra ett litet medlemsevent igen.

Vi kommer att arrangera ett enklare ”kåsaevent” där det kommer bjudas på det mesta i underlag.

Arrangemanget förbereds under veckan av frivilliga och det sista sätter vi under lördag förmiddag och både event och fri träning börjar först klockan 12.

Vill du hjälpa oss med förberedelser? Kontakta Alexander Olsson eller Eddie Ohlsson på Messenger eller mejl.

Du kan välja att delta i kåsaeventet eller träna som vanligt – vi hoppas förstås att du tar tillfället i akt att ge dig själv en stimulerande utmaning i dagsljus och kanske också provar sträckorna i mörker.

Transponder alternativt manuell tidtagning. Har du tillgång till transponder, ladda och ta med den. Saknar du transponder är det inget hinder, vi tar tiden manuellt. 

Vi välkomnar alla medlemmar i FMCK: alla barn, ungdomar och medföljande vårdnadshavare, och alla övriga vuxna.

Upplägg

Det kommer bli en typ 1-träning där varje förare ska köra 2 varv på dagsetappen med 2 specialsträckor per varv (SS1, SS2, SS1, SS2). Ungefär samma upplägg som vi körde 16 oktober. Då körde vi korta temposträckor. Nu är det dags för längre sträckor som tar betydligt längre tid att köra. Alltså Kåsa=uthållighet.

När mörkret faller ca 16:00 drar vi igång mörkeretappen, även här kör vi 2 varv (SS1, SS2, SS1, SS2).

Du kan välja att köra enbart dagsetappen, enbart nattetappen, men förstås helst båda.

Hållpunkter

  • Förberedelser 10-12, banområdet stängt för fri träning
  • Förarmöte och förenklat mastervarv kl 12 ( vi kör ut och visar där det behövs
  • Fri träning ca 12-19
  • Kåsaevent
  • Dagsljusetapp 13-16
  • Mörkeretapp 16-19

 

Välkomna!
Alexander Olsson & Eddie Ohlsson

 

16 oktober 2021 – typ 1

Resultat (pdf)

Dags att testa ett enkelt typ 1-upplägg

Vi kör ett enkelt träningsupplägg där du ges en möjlighet att testa den traditionella typ 1-formen på tävlingsenduro. Träningen består av två specialsträckor: ett gräsprov och ett enduroprov. Sträckorna är korta och båda sträckorna körs efter varandra i turordning några varv. Vi försöker köra igång så att vi är klara till lunch.

Vårt träningsupplägg ger mer smak av tempoträning än uthållighet som i ett traditionellt varvlopp (typ 2), som du kanske deltog i för några veckor sedan 18 september. 

Transponder alternativt manuell tidtagning. Har du tillgång till transponder, ladda och ta med den. Saknar du transponder är det inget hinder, vi tar tiden manuellt. 

Vi tar upp anmälningar på plats och startar kort efter förarmötet. 

Föranmälan till träningen görs som vanligt på hemsidan och sedan tar vi allt på lördag morgon efter det obligatoriska förarmötet.

Välkomna!
Alexander Olsson, Eddie Ohlsson, Johannes Svensson & Mikael Larson

 

18 september 2021 – varvlopp

Resultat (pdf)

Varvlopp? – dags att prova på!
Har du funderat på hur det är att köra ett varvlopp?

På lördag 18 september arrangerar vi ett event i sin allra enklaste form där du erbjuds att testa varvlopp på tid. Det är upplagt så att du som också är mindre erfaren eller saknar tävlingsvana ska kunna känna på din egen förmåga utan andra prestationskrav än de du ställer på dig själv.

Transponder alternativt manuell tidtagning. Har du tillgång till transponder, ladda och ta med den. Saknar du transponder är det inget hinder, vi tar tiden manuellt. 

Vi tar upp anmälningar på plats och startar kort efter förarmötet. Du kör tre kontinuerliga varv och totaltiden är det som gäller (ca 1 timmes körning). 

Vad tycker du: Detta initiativ är ett första steg i våra ambitioner att återupprätta det enkla formatet för klubbevent med tidtagning. Din medverkan, dina synpunkter och dina förslag för att vi ska kunna dra det vidare och göra det bättre och kul för ALLA tar vi tacksamt mot efteråt. 

Föranmälan till träningen görs som vanligt på hemsidan och sedan tar vi allt på lördag morgon efter det obligatoriska förarmötet.

Välkomna!
Alexander Olsson & Mikael Larson

 

12 december 2020 – Kåsaevent

Inbjudan och program
Resultat

Ett enkelt tidkort och en vanlig hederlig penna gjorde det möjligt för vem som helst att delta utan krav på utrustning eller prestation. De som tog det lite mer på allvar lekte tillsammans med de som vare sig sökte pallplats eller sponsorskontrakt. Dessutom delades banan med de som valde att träna på egen hand. Med andra ord gjorde vi dagen till en exklusiv gemensam aktivitet – som gav många mycken mersmak.

 

15 juni 2019 – säsongsavslutning

 

User comments
Lekfull "tävling" på lika villkor.
Alla kan delta – jämlika villkor!

Lördag 15 juni på förmiddagen avser vi arrangera en gemensam aktivitet med ett par lekfulla tävlingsmoment som startar direkt efter förarmötet och avslutas med en välförtjänt enklare lunch från grillen.

Aktiviteten du längtat efter

Ett vad vi vill kalla färdighetsmoment ingår i programmet tillsammans med ett precisionsmoment. Det är upplagt så att alla kan delta utan att känna press från de som du upplever som snabbare. Du är hjärtligt välkommen!

Grillen tänds förstås

Efter avslutad aktivitet samlas vi för gemensam grillning och lunch där vi bjuder på det som läggs på grillen och något att dricka till det.  För att vi ska få en uppfattning om hur många som kommer att anstorma grillen vill vi att du föranmäler i formuläret om du kommer, inget bindande, vi vill bara vara väl förberedda.

Hjärtligt välkomna!

Johan S, Anders L, Mikael L

<formulär stängt>

 

3 mars 2018

Inställt p g a osäkra väderförhållanden och med det problem för oss att förbereda. Trist. Men det det blev en fin och efterlängtad snöåkadag. 

Vi skjuter det på framtiden och återkommer med en ny dag så snart vi kan.

Träning i enklare tävlingsformat.
Alla kan delta, lika för alla!
  • Typ 1, idag kör vi tre specialprov (SP) – precisionskörning
  • Manuell tidtagning: förare tar tiden själv och noterar i tabell vid start-/målgång. Tag med klocka eller annat hjälpmedel för egen individuell tidtagning!
  • Du kör alla tre proven två gånger, d v s minst två hela varv där tidsdifferensen mellan dina två hela varv ska vara så liten som möjligt
  • Guldhjälm startar kl 10.30 och kör så många varv som möjligt under 30 minuter, sämsta varv räknas bort, tidsskillnaden mellan de två bästa varven ska vara så liten som möjligt
  • Övriga startar kl 11.00
  • Mer information på förarmötet kl 09.45

Välkommen!

Resultat

27 januari 2018

Träning i enklare tävlingsformat. 
Alla kan delta, lika för alla!
  • Typ 1, två specialprov (SP) – precisionskörning
  • Manuell tidtagning: förare tar tiden själv, eller parvis genom att ta tid på varandra, noterar i tabell vid start-/målgång
  • Du kör minst två, eller flera, varv där tidsdifferensen mellan dina två bästa varv ska vara så liten som möjligt
  • Guldhjälm startar kl 1030 och kör så många varv som möjligt under 30 minuter, sämsta varv räknas bort, tidsskillnaden mellan de två bästa varven ska vara så liten som möjligt
  • Övriga startar kl 1100
  • Mer information på förarmötet kl 0945

Välkommen!


Tack för en fin och trevlig dag i mycket gott och välgörande sällskap. Förutsättningarna kunde inte varit bättre så här års när vi rör oss ovan nollpunkten och mellan regnen.

Resultat

Eftersom jag gjort sammanställningen har jag förstås sett till jag står som segrare. Då är det sagt så blir det till stor hjälp att korta Facebook-tråden.

 

21 oktober 2017

Obs! Träningstiden och programmet justerat. Vi har fått avslag från P7 för träning till kl 22. Träningstiden blir från 10-16.

Vi  arrangerar ett lättsamt klubbevent på Revinge lördag 21 oktober. Det är öppet för alla medlemmar (och speciellt inbjudna) och kommer att genomföras i ett enkelt tävlingsformat.

  • Tidtagning: Alla kan delta, du behöver ingen AMB eller annat hjälpmedel

Om du inte avser delta i programmet kommer träningsmöjligheten på Revinge vara begränsad under hela dagen.

Bläddra ned och anmäl ditt deltagande i formuläret!

Program

0930 Förarmöte, anmälan
1000 Fri träning På zon 4, 9 och 10, kommer att vara möjligt att köra här under andra delar av dagen.
1100 Start Guldhjälmklass Inkluderar samtliga barn/ungdomar i alla åldrar
1200 Lunch
1300 Start fossil- och elklass Öppen inbjudan till medlemmar och inbjudna förare med reggade hojar. Är du under 18 är du välkommen med oreggad hoj.Typ 1, två sträckor (SP1 och SP2). Du kör tre alternativt fyra hela varv.
1600 Avslutning

Resultat