Uppstartsbrev: hösten på Revinge

Hej alla endurokamrater 

Vi hoppas ni alla har det skönt i sommarvärmen, och skulle det kännas väl varmt någon dag så kan vi alltid tänka oss tillbaka till en lördagsmorgon på Revinge i februari månad – då känns det nog ganska skönt med värmen trots allt. 

Det drar ihop sig till första körningen för höstsäsongen på Revinge, lördagen den 7 augusti är det premiär och vi arbetar med förberedelserna inför detta. 

Tråkigheter 

När vår bangrupp kom ut på Revinge måndagen den 26 och skulle börja förbereda höstens första träning möts de av vidöppna dörrar på ladan (var OK söndag kväll). Inbrott i container och en hel del stulet, bl.a. traktorn (som de först monterat batteri i och sedan lyckats få igång), elverk, röjsåg, sjukvårdsväskor, bränsledunkar, tält. Så jädra tråkigt och de verkar ha varit inne i andra fastigheter också, bl.a. ser det ut som om Fortifikationsverkets fastighet bredvid vår depå har haft besök. Vi ber er att hålla öronen och ögonen öppna om ni skulle höra något kring detta. Rent verksamhetsmässigt i närtid är traktorn det absolut största avbräcket för oss, även om helheten är lika surt naturligtvis. Hör ni något kring detta så hör av er. 

Banan 

Vår bangrupp har gjort berömvärda insatser med underhåll under sommaren och stora delar av de sträckor vi kört på under våren samt tävlingen i juni är återställda. Dessa avser vi nu lägga i träda i så stor utsträckning som mjöligt vilket innebär att vi planerar för nya bandragningar till hösten. Vi hinner inte göra dessa helt klara inför premiären så det blir sannolikt lite avkortade bansträckningar inledningsvis. 

Bangruppen är till viss del omgjord då Stefan Sjöholm har klivit tillbaka från posten som banchef. Stefan och övriga i bangruppen har gjort stora insatser under tiden som varit och vi är mycket tacksamma för det arbete ni gjort för oss övriga! En del av medlemmarna i gruppen som tagit ansvar för banan fortsätter med detta, vi har fått med oss en del nya medlemmar i gruppen och vi söker också fler som vill delta i detta arbete. Vi har genom införskaffandet av egna redskap samt kontakter med externa resurser fått större möjligheter att underhålla banan men arbetet skall fortfarande ledas och planeras av oss själva, så de av er som känner att ni kan och vill engagera er i detta arbete får gärna kontakta oss. 

Allmänt om träningarna 

Inför hösten nu så följer vi det allmänna öppnandet som sker i samhället efter pandemin. Vi kommer fortsättningsvis använda oss av föranmälan som tidigare och vi utökar depåplatserna genom att etablera tre depåer. 

Det innebär att vi kommer ha en vuxendepå, en ungdomsdepå samt en knattedepå med max 50 mc per depå (dvs medföljande och vårdnadshavare utan mc räknas ej längre in i maxantalet), se bifogad skiss sist i brevet 

Vi har omarbetat sidan med föranmälan något, ni kommer hitta denna på samma plats som tidigare på hemsidan här.  

Tävlingsplanering inför hösten 

Då Sydendurocupen i år tyvärr desarmerats kraftigt med flera inställda tävlingar redan så har även vi beslutat att ställa in den Sydendurotävling som vi hade planerat att arrangera den 18 september. Vi har för avsikt att arrangera klubbutbyte med gemensam träning tillsammans med några andra klubbar istället, men vi återkommer med mer information kring detta. 

Vi har även lagt in en ansökan hos Fortifikationsverket om att få arrangera en tävling i december, och vår avsikt är att försöka genomföra Revingekåsan igen.  

Har ni frågor eller funderingar så kontakta oss gärna på enduro-och-revinge@fmckmalmo.se 

Vi önskar er alla en fortsatt fin sommar! 

FMCK Malmö
Enduro och Revinge