Från styrelsens möte 5 september 2012

Innan dagens styrelsemöte träffades en grupp för att diskutera fram riktlinjer för föreningens ungdomsverksamhet. Det kan förefalla vara en rätt enkel fråga som har enkla svar. Nåja, det är viktigt att föreningen tar på sig en uppgift som engagerar ungdomar långsiktigt och ger en bra ingång till ordonnansverksamheten. Naturligtvis är det angeläget att också ge motorintresserade ungdomar en kanal för sitt intresse och utrymme för utvecklad social samvaro och mognad. Hur vi än väljer att lägga upp detta kräver det god planering och medför väsentligt ansvar – arbetsinsatsen är betydande och kan, beroende på ”hur”, medföra stora kostnader. Vi kommer att vidare analysera förutsättningar och återkommer inom kort med ett förslag på hur föreningen ska ge stöd för ungdomsverksamheten.

Vi har efter en mödosam insats slutligen fått ordning på vårt medlemsregister. Vi förstår att ni ställt er frågande till varför det överhuvud taget tar tid att få sitt medlemskort i handen. Vi har också grubblat över vår (FMCKs) medlemshantering och kan med viss tillförsikt ta till oss att: 2013 blir allt bra med stöd av ny hård- och mjukvara. Bit ihop och hoppas.

Vi håller på att stärka upp vår närvaro och utnyttjande av Nygård. Det handlar inte bara om att ordna upp det vi har inför kommande flytt till Robothallen (som vi ännu inte har tidplan för). Vi har nu kavlat upp ärmarna och börjat ta tag i hur vi kan utveckla området för att vidga övningsverksamheten. Inget är hugget i sten ännu, men vi har goda förutsättningar att göra verksamheten på och i anslutning till Nygård betydligt mer attraktiv för medlemmar. Låt oss återkomma när vi har klartecken för våra planer.

Hur är det med försäkringsfrågorna på Nygård? Det kanske verkar självklart att vi kan utnyttja Nygård fritt för reggade och oreggade MC. Så är det inte. Vi har ännu inte fått svar på våra frågor – som vi naturligtvis ställer för att vara säkra på att alla som bedriver verksamhet på Nygård täcks av en försäkring om något skulle hända. Så snart vi vet kommer vi att informera vad som gäller och göra vårt absolut bästa för att skapa möjligheter för allt från knattar till vuxna.

Till sist: som ni vet har vi haft en dialog med P7s ledning för att få till ett planeringsmöte. Det är lätt att bli otålig. Jag tycker ändå vi ska respektera att vi inte alltid kan begära omedelbart företräde för allt vi vill – det viktiga är att vi får tillträde till rätt personer och att mötet blir bra. Nu har vi fått en preliminär tid vecka 42. Vi ska se till att vi gör en bra insats i mötet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.