Kära medlemmar i FMCK Malmö

Jag har valt att lämna FMCK Malmö styrelse. Det innebär att jag samtidigt lämnar samtliga mina styrelserelaterade uppdrag och åtaganden.

Vad gäller vår utomordentligt framgångsrika enduroverksamhet är jag naturligtvis till hands för det som på ett smidigt och komplikationsfritt sätt utvecklar vår sport.

För ca nio år sedan var vi på väg att helt förlora våra möjligheter att bedriva någon form av ordnad enduroverksamhet på Revinge. Varningsklockorna klingade illavarslande när vi under vårsäsongen fick en tilldelning på, endast sex träningstillfällen. Dessutom krävdes då en omstrukturering av dåvarande styrelse. Under de mörka moln som drog över oss beslutade jag att ta tag i problemet, bygga upp och driva en grupp som vände på skutan. Efter ett tålmodigt och mödosamt slit tog vi oss gemensamt och systematiskt till där vi är idag. Arbetet var inte helt befriat från konflikter eller gropar fyllda med eklut, men med flera målinriktade styrkor i gruppen drev vi oss framåt med stor glädje.

Jag har nu kommit till en punkt där jag ser att flera av de problem vi brottas och sliter med för att lösa är problem vi orsakar själva och egentligen inte alls ska behöva hantera. Problemskapande är inte mitt signum. Däremot står jag gärna orädd på barrikaderna för att lösa dem – till gagn för sporten och föreningens medlemmar.

Med det sagt finns det nu många år kvar för att driva vidare min egen ”endurokarriär” ? så det är där mitt fokus nu kommer att hamna.

Vi ses förstås på alla ställen där djupa eller snabba spår leder oss i rätt riktning.

Mikael