Rikskårstämma 2017 i Nässjö.

Hej Malmö!

Nu är årets stämma, som hålls av FMCK EKSJÖ, igång och på schemat står många punkter att hinna med. Hittills finns 27 kårer representerade med ombud och utöver dessa finns självklart också hedersledamöter och sittande riksstyrelse på plats.
Från Malmö är vi i år tre personer som åkt till stämman för att genomföra förhandlingar och tillhörande utbildning för sekreterare och kassör. Utbildning som tillhandahålls av FMCK Riks för ett effektivare styrelsearbete.
Rasmus Persson som sekreterare, Tobias Hansson som kassör och Anders Bjermo som Röstberättigad Delegat i form av Kårchef!
Helgen har startat med försvarsinformation, genomgång av motioner och valberedningens tid samt en god middag igår fredag och idag ovanstående utbildningar.

Inläsning av utbildningsmaterial pågår.
En av två bussar för dagens resa.

Efter dagens lunch (lördag) har Kårens tid stått på schemat. Det innebär att Eksjö har haft 3 h av dagen tid till sitt förfogande för att visa upp sin verksamhet,sin kår och allt som hör till.
Alla deltagande fick efter maten göra uppsittning på två bussar som skulle ta oss till Eksjö för att besöka Ing 2 och Swedec – Totalförsvarets ammunitions- och minröjningscentrum samt FMCK Eksjös kårlokal där kårens ungdomar bjöd på en uppvisning på sina motorcyklar. Inte var det nog med en uppvisning heller, nej, Eksjökåren bjöd även på en bit tårta och själklart kaffe. Efter en timmes samtal med andra kårer om allt möjligt tog oss bussarna tillbaka mot Nässjö där egen tid var nästa punkt fram till förhandlingarnas början. Det blev snabba förhandlingar, alla punkter klubbades igenom på en halvtimme tack vare att dagordningen, motionerna och valberedningens förslag diskuterats på fredagen. Det som däremot tog längre tid var medaljceremonin och avtackningen av avgående Rikskårchef, Tomas Björk, som hittills varit verksam i FMCK i många år men sa att han kommer fortsätt många till.

Med stämman i ryggen, många med medaljer på bröstet och en ny styrelse att leda föreningens arbete centralt  gick vi sedan ner mot restaurangen där ett honnörsbords och många sattelitbord väntade tillsammans med en trerätters middag. Allt eftersom kvällen gick var det många som höjde glasen i tal och skål, däribland Rikshemvärnschefen Roland Ekenberg och Konteramiral Thomas Engewall. Båda med stark stämma och många vitsord som tack till Tomas Björk för goda insatser under lång tid.

Vill du nu läsa mer kan du göra det här: FMCK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.