Ett testår i enduro-SM rundas av

Det är inte utan stolhet som jag skriver detta som medlem i FMCK Malmö och som representant för föreningens styrelse.

Franz avslutade serien med en magnifik prestation och slutade på plats 7 i SM1. Han hade vittring på en bättre placering men råkade ut för ett maskinfel på första specialprovet i den avslutande deltävlingen. Trots att han fick bryta slutade han alltså på en 7:e-plats. En beundransvärd framgång för Franz som gick på sitt första enduro-år som ett testår, och ändå slutar top 10!

Franz framgång, och andra medlemmars enduro-satsning, betyder förstås mycket också för oss alla och för föreningen. Nu har våra lovande ungdomar ett konkret mål – i vår egen förening – att se upp till.

Inte bara Franz! 2016 blev det år då FMCK Malmö representerades i enduro-SM med flera deltagare med sin tävlingslicens i FMCK Malmö:

Knobby Swedish Enduro Championship

  1. Franz Löfqvist, SM1, plats 7
  2. Carl-Henrik Carlsson, SM2, plats 23
  3. Peter Blomgren, SM3, plats 15
  4. Hampus Smith, Svensk 125 Junior Cup, plats 34
  5. Jonas Engdahl, VRM1, plats 13
  6. Krister Gard, VRM1, plats 32
  7. Per Carell, VRM1, plats 32
  8. Tommy Persson, VRM1, plats 32
  9. Magnus Lunderquist, VRM2, plats 32

Knobby Swedish Youth Enduro Championship

  1. Emil Carell, USM1, plats 19
  2. Hampus Smith, USM2, plats 13

I år ställde alltså tio medlemmar upp i SM. Det är ett roligt rekord att kunna redovisa i vår förenings historia. Förhoppningsvis är det starten på en ny era i vår utveckling och satsning på en plats i finrummen.

Vi som medlemmar och styrelse har gett Franz, Calle, Peter och Hampus ett ekonomiskt stöd för deras elitinriktade satsning. Vi räknar med att fortsätta den satsningen under 2017 men då med ett prestationsbaserat stöd.