Den värsta dagen, men också den bästa

Idag var nog årets värsta vinterdag, på Revinge. Den började förvisso rätt bra. Runt noll och torrt. På mastervarvet kom tilltagande vind och på det någon slags snö, något som liknade en regn-slask-snö-hybrid. Blött och kallt rakt genom böjserna så till den milda grad att inte längre bara fingrarna kändes stela. Enduro är en fantastiskt härlig och fostrande sport.

Det är tur att den fina vänskapen och gemenskapen med endurovänner värmer så som den gör, en dag som idag. Vi är många som kan känna djup tacksamhet över både små och stora insatser som visar sig i trots mot de motbjudande omständigheterna. Ett extra stort tack till Hans och Conny för att ni tog träningsvärdskapet idag. Det är djupt imponerande att se äventyrare ge sig ut och försvinna in i det tilltagande eländet för att likt Amundsen mot Nordpolens mitt försöka få ner en snökäpp i den frusna marken.

snökäppVi fixade en delvis ny bana på gamla och nya delar av vårt banområde. Calle har lett arbetet med att producera en ny sträckning på södra delen av området, och norra. Johan och Micke gjorde en heroisk insatts och jättejobbet med att hasa runt käppar och rundningmärken. De avstod helt från att skita ned sina egna hojar för att vi i stället skulle få så mycket bana som möjligt uppmarkerad. Vad säger man? Tack räcker bara en bit.

Det kommer att bli jättebra för att få bättre flyt och harmoni i körningen. Okej, jag vet. Vi har alla lite olika uppfattning om vad som är ”en bra bana”. Totalt sett har banan i sin helhet blivit uträtad och nog lite snabbare, och förhoppningsvis kommer den att hålla bättre på flera ställen. På norra delen har justeringar också gjorts och resten gör vi på banbyggardagen nästa onsdag 24 februari.

Thomas och Lars-Erik har räckt upp händerna och sagt ”vi fixar zon 4”. Äntligen kommer banan på plats på den delen av området och ytterligare ett par kilometer till att gasa loss på. Vänner, bevisen för upptäckten av gravitationsvågor faller i djup skugga av denna händelse. Dessa två killar är mästerliga banbyggare så det kan helt enkelt bara bli bra.

På onsdag räknar vi med att allt blir klart och efter det får vi visa våra egna talanger: att hålla oss i spåret, inte gena, resa rundningsmärken om vi själva kör ned dem eller om någon annan eller kossorna bär skulden. Kort o gott, låt oss alla hjälpas åt att hålla banan i skick.

Som sagt, ett stort tack till alla med bra idéer, vilja att förändra, och tiden och kraften att se till att det verkligen också händer.