Invasion på Gotland

Jag tror inte vi haft så här många deltagare i GGN från FMCK Malmö tidigare – det var 24 eller kanske 25 som anmält sig. Med ett så här stort intresse för GGN måste vi se till att förbättra samordningen inför större arrangemang. Ett av vår förenings alltför många uppdrag och ansvarsområden.

I år kunde vi följa motionsklassen på SVT play fram till lunch, men det var rejält svårt att identifiera våra deltagare och följa deras brottande med lervällingen 🙂 Elitklassen fick vi inte följa, säkert ett sändningsrättsligt tilltag av arrangörer och begränsat intresse från SVT?

Sandra vann damklassen på ett strålande sätt. Intervjun med henne efteråt belyser en problemtik vi gemensamt måste tag ta i. Året är 2012 och tjejerna representerar minst lika kompetenta MC-förare som de allra flesta killar är. Sandra var rejält kritisk mot arrangörernas sätt att ge tjejerna utrymme i tävlingen. Med all rätt – det är dags att vi slutar se endurosporten som en idrott för män, och att vi som förening tar vårt ansvar.

Tobias representerar en av våra talanger. Han fick tillfälle att visa det på Gotland igår och står som segrare bland de 22 som tog sig i mål. Grattis Tobias.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.