Endurofys – hur du blir en bättre enduroförare

FMCK Malmö ser stort värde i att kunna ge stöd för medlemmars hälsa och fysiska utveckling – för ökad säkerhet, förmåga och prestation. 

Allmän inriktning

I samarbete med vår medlem Jarno Väresmaa erbjuder FMCK Malmö medlemmar mc- och enduroinriktad träning. Programmets upplägg och omfattning, och hur väljer att delta får du information om på Endurofys sajt eller i appen.

Ungdomsprogram

Vi samverkar också med Endurofys för en mer ungdomsinriktad träningsutveckling. Programmet är under utarbetning.

Hur man blir en bättre Enduroförare 

För att bli en bättre förare är regelbunden träning din nyckel. Ju fler pass du kör desto högre utvecklingsmöjlighet. Din fysiska förmåga är din flaskhals för hur mycket träningsvolym du kan hantera. Det styr hur mycket du kan och i vilken hastighet du vill utvecklas som förare. Oavsett om du är junior eller har passerat bäst före datum, är din fysiska förmåga grunden för din körtekniska utvecklingspotential samt körförmåga. I spåret bidrar det direkt till din uthållighet, hastighet och säkerhet. Utanför spåret bidrar det till din återhämtningsförmåga, hälsa och ditt välbefinnande. Slutligen är din fysiska förmåga en grundförutsättning för en aktiv livsstil och har en mycket stor betydelse för att minimera risker för överbelastningsskador och akuta skador som endurokörning kan medföra.