Återupprättande av bangruppen på Revinge

Hejsan govänner

Vår fantastiska bana på Revinge kräver kontinuerlig översyn och underhåll. Tidigare hade vi en bangrupp, som förvisso haltade en smula, men som ändå stod i viss beredskap inför träningar och tävling. Gruppen har av olika skäl lösts upp.

Nu vill jag att vi kavlar upp ärmarna och gör ett omtag.

Thomas, banchefen och jag har samrått och ser att vi behöver få igång banmaskineriet igen. Ni som körde tävlingen i lördags förstår precis vad jag menar om jag säger att vi behöver hyvla och jämna på åtskilliga ställen på banan för att den dels ska återfå sin charm och dels för att den ska hålla för vidare övningar. Jag har erbjudit mig att agera som biträdande till Thomas för att samla zonvärdar som i sin tur engagerar ytterligare flitiga och engagerade medarbetare.

Nu vänder jag mig till dig för att erbjuda dig möjlighet att ta ett ”zonansvar”.

Vi har för närvarande 10 zoner plus en teknikbana. Jag önskar att vi har en zonvärd för varje zon plus en värd för teknikbanan.

De uppgifter jag ser framför mig är i första hand att ta ett ledande ansvar för respektive zon. D v s, att kontinuerligt hålla ett vakande öga över zonen, att rekrytera medhjälpare för enkelt banunderhåll, och att då och då med kratta och spade (eller maskin) ”laga” banan i den befintliga sträckning banan har för tillfället. Eventuella omdragningar eller justeringar löser zonvärden i samråd med banchefen.

Erbjudandet är inget du behöver ducka för. De gånger vi jobbar på området brukar det både vara trevligt, föreningsbyggande och inte minst nyttigt för att läsa och lära vår speciella terräng. Känner du att: oh yes, jag vill visa att jag är en del i vår fina gemenskap och inte minst kasta in en timma då-och-då för vårt gemensammas bästa, ska du höra av dig till mig, Mikael. Det är inget heltidsjobb, inget arbetstagaransvar följer med uppdraget, och du har ingen arbetsgivare som ger dig order. Nej, vi gör detta tillsammans i god anda och med vetskap om att det sker på frivillig grund. Det enda jag begär är att: tar du på dig en uppgift, låt den då inte bara ligga och skvalpa.

Den enda baksida jag ser av vårt gyllene mynt är att gör vi inget och blir vi inte fler som hjälps åt i gott samförstånd kommer mörka moln dra in över fältet…

Vi tar tag i detta, NU. Slå mig en signal, mejla mig, eller hugg mig på fältet.

Hjärtligt och stort tack på förhand!

Mikael Larson